A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Новини

Дата: від до Скинути

Могутня, чарівна, мелодійна...

Могутня, чарівна, мелодійна...

   21 лютого щороку відзначають у всьому світі Міжнародний день рідної мови. Цікавим заходом відзначили це свято учні ЗОШ І-ІІ ст. с.Солов'ї разом з культпрацівниками  Катериною Сергіївною Римар  та Тетяною Віталіївною Дегтярьовою. Діти  поринули в захоплюючий світ рідної мови, прийнявши участь у конкурсній програмі "Могутня і чарівна українська мова".  Змагання викликали в дітей неймовірну хвилю азарту і емоційного піднесення, та разом з тим вимагали від дітей концентрації уваги, памяті, творчості, логіки, смекалки.

20:29 08.03.2020

Як святкували Масляну у Солов'ях

Як святкували Масляну у Солов'ях

    Масляну святкували і в Солов'ївській бібліотеці!  А організували для своїх читачів свято бібліотекар Тетяна Віталіївна Дегтярьова та завідувачка клубу Катерина Сергіївна Римар. 

19:10 08.03.2020

Святковий ярмарок "Пан Млинець"

Святковий ярмарок "Пан Млинець"

     Останній тиждень лютого в цьому році був присвячений прощанню з зимою, підготовці до Dеликого посту, а значить був Сиропустним.Назв цей тиждень має чимало - Масниця, Масляна, Колодій... Здавна цього тижня  відбувалось чимало  народних обрядів та дійств. А ще він був ситним і смачним, адже господині готувалb останні скоромні страви. Традиційною стравою на Масниці були млинці та вареники. З ними повязували безліч традицій, приказок, прислівїв. Зокрема вважалось, що в день потрібно зїсти стільки млинців, скільки разів пес махне хвостом, а ворона прокаркає. А ще вважалось, якщо млинці вдадуться пишними та гарно спечуться, то рік буде вдалим та благополучним. 

18:25 08.03.2020

Як святкували Масниці в Грабові

Як святкували Масниці в Грабові

Здавна українці дотримувались народних традицій.Одну з них,а саме Масницю,відтворили учасники художньої самодіяльності клубу села Грабове 1 березня 2020р.Відрадно, що це фольклорне дійство під назвою ,,У нас варенички в маслі, бо ми дружечки красні''  зібрало чимало гостей.Вправні господині наготували різних смаколиків.Були млинці і пиріжки,вареники і пампушки, деруни в сметані, а ще була Млинцева Пані.  Цей день мав особливе значення, адже це була Прощена неділя.У цей день потрібно було просити прощення за образи і провини у рідних та друзів, щоб розпочати піст з чистим серцем.    Розпочали фольклорне дійство ведучі: Рокун Марія та Котищук Аня.  Дуже приємно було спостерігати як одне за одним з вітаннями виходили дітки: Савлук Марія, Онищук Марина, сестри Даша і Саша Фіц.    Порадували присутніх своїми виступами Созонік Вікторія, Калінчук Марина та Котюх Олександра, яка зіграла роль Зятя.     Пожвавлення у залі викликали кумедні сценки за участю Савлук Людмили, Васковець Тетяни, Онищук Олени та Каленчук Іванни.    По закінченні виступу всі були запрошені на частування.       За приємний відпочинок та цікаве свято дякував учасникам свята настоятель храму Параскеви -П'ятниці отець Ніколай, активістка громади Ступік Людмила та завідуюча клубом Романюк Тетяна, яка наголосила , що буде рада бачити всіх на наступних заходах.

11:04 05.03.2020

Дивосвіт талантів дітей Сереховичівської громади

Дивосвіт талантів дітей Сереховичівської громади

   Нещодавно відбувся огляд-конкурс художньої самодіяльності та виставки образотворчого мистецтва закладів освіти Сереховичівської ОТГ. Захід відбувся на високому організаційному рівні. На святі панувала доброзичлива та творча атмосфера, позитивні емоції.

15:25 03.03.2020

Навчаємось граючись

Навчаємось граючись

      Гра є головним елементом навчання у дошкільному навчальному закладі. Та попри все навчальний процес має розвивати моторику рук дитини, мати пізнавальну, розвивальну , інформаційну функцію, а в старшому дошкільному віці активним процесом є  підготовка до школи, що базується на принципі наступності дошкільної та початкової освіти.

14:42 03.03.2020

Герої не вмирають...Вони просто йдуть..

Герої не вмирають...Вони просто йдуть..

       Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

13:23 25.02.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь