A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Фестиваль педагогічних ідей та знахідок

Дата: 08.03.2020 21:09
Кількість переглядів: 514

     Нещодавно в ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ю.А.Ярощука с. Сереховичі в рамках проведення атестації педагогів проходив фестиваль педагогічних ідей та знахідок. Вчителі школи та запрошені гості мали можливість почерпнути для себе нові ідеї, зарядитися натхненням від колег і поділитися своїми відкриттями та знахідками.Ніхто не нудьгував, було цікаво, весело, корисно, практично.

    А розпочався день у 2 класі з ранкової зустрічі, передбаченої концепцією Нової української школи. Кожного учня із захопленням, піднесеним настроєм, індивідуальними емоціями зустрічала вчитель-класовод Сергійчук Валентина Іванівна. Діти обмінювались компліментами одне з одним та вчителем та приступили до вивчення матерілу, в ході чого було використано метод -  крісло лідера як вияв центризму по відношенню до учня. Діти висловлювали свої мрії, бажання, що спонукало їх розвивати мовлення, уяву. Приємно, що в класі дуже багато дидактичного матерілу, що дуже допомагає дітям у візуальному сприйнятті матерілу.

   Продовжився фестиваль на уроці біології у 5 класі, який підготувала вчитель Каленчук Катерина Філімонівна. Тема уроку була досить актуальна, бо розкривала дітям важливість охорони природи, ознайомлення з навколишніми угіддями та рослинним світом. При підготовці до уроку була проведена колосальна дослідницька діяльність по селах громади, що дало змогу створити шедевральну карту угідь та рослинного світу . Від завідувачки Грабівським ФАПом Людмили Вячеславівни Савлук діти дізнались про лікарські рослини та їх властивості, які ростуть на території нашої громади. Приємно, що в ході дослідження учні дізнались про секрети народної медицини від старожилів с. Грабове. Як результат діяльності дітьми були сформовані "мішечки здоров'я" з різними цілющими лікарськими рослинами і подаровані учасникам уроку.

   Про свої методи, форми роботи, проблеми, над якими працюють , розповідали молоді педагоги вчитель інформатики Поцешук Наталія Анатоліївна та вчитель англійської мови Кащенюк Марія Вікторівна. Портфоліо кожного вчителя висвітлювало діяльність педагогів, підкріплене світлинами з уроків, що відображали використання різних прийомів подачі матеріалу. Якість роботи вчителя англійської мови  підкріплена  здобутками дітей на районних олімпіадах, що свідчить про доцільність  використання представлених  форм і методів роботи.

   А чи знаєте ви що таке кроссенс? Мабуть не помилюсь, коли скажу, що з цим поняттям в житті стикався мало хто. Та вчителю світової літератури Созонік Світлані Леонтіївні вдалось не тільки розказати про саме поняття, принципи розгадування, а й викликати інтерес присутніх, підготувавши завдання, з якими всі успішно справились. Такий сучасний методичний прийом візуалізації навчального матеріалу розвиває творчу уяву учнів, мислення, мовлення, логіку, робить уроки не тільки пізнавальними але й цікавими.

   Уроки в початковій школі  завжди захоплюють ігровими моментами, які використовуються як головний метод навчання. Урок читання в 3 класі розпочався з налаштування учнів на робочий лад з мовлення чистомовки з використанням дидактичного матеріалу. Протягом уроку подачу нового матеріалу  супроводжувала мультимедійна презентація, що якісно доповнювала усну інформацію. Під час уроку були використані такі методичні прийоми як мозковий штурм, робота в групах, в парах, робота з підручником, читання в особах. Приємно, що вчитель Солов'янчук Катерина Іванівна одразу привчила дітей давати повні відповіді на запитання. Під час читання вголос виробляється навики виразного читання, його грамотність. Вивчення нового матеріалу побудоване так, що має зв'язок і з іншими предметами, зокрема з українською мовою. В цілому урок пройшов цікаво, грамотно побудований методично, що дозволило і вчителеві викласти весь запланований матеріал, і дітям дізнатись щось нове на уроці.

   Відвідавши всі локації фестивалю, можна було зробити висновок, що всі педагоги якісно, грамотно, креативно готуються до уроків і так же їх проводять.То ж залишається всім побажати невтомного пошуку нового, наполегливості, творчого креативу та  щедрих  ужинків на педагогічній ниві.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь