A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Новини

Дата: від до Скинути

А їй вже більш як 100 зозуля накувала...

А їй вже більш як 100 зозуля накувала...

       День народження - це завжди свято. А коли Господь дарує можливість жити більше завжди бажаних 100 літ,  то це дуже велике свято. Саме таке свято відзначила  вчора  жителька села Нова Воля Грабовець Федора Марківна, яка зустріла свій 105-річний ювілей.               Привітання іменинниці линули не тільки від дітей, онуків, правнуків, але й від представників влади як громади, так і району. До Федори Марківни завітали сільський голова Сереховичівської сільської ради Ростислав Шиманський, депутат Старовижівської районної ради Борис Дричик,  директор  територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних  послуг ) Старовижівського району  Алла Шух, кореспондент Старовижівської районної газети "Сільські новини" Лариса Семенюк та працівники Сереховичівської сільської ради з подарунками та  щирими  побажаннями міцного здоров'я, терпіння  та Божого благословіння.     Тож дай Вам Боже, Федоро Марківно, бодай наступного року діждати, та радувати своєю присутністю всю Вашу родину!

08:56 29.11.2018

Грабове відсвяткувало День села та престольний празник церкви Святої Параскеви

Грабове відсвяткувало День села та престольний празник церкви Святої Параскеви

      Село Грабове закінчує цикл Днів села, які святкувались у нашій громаді протягом року. 10 листопада, в день Святої Параскеви, грабівці  святкують День села та престольний празник місцевої церкви . Традиційно святкування починається з молитви в храмі. Цього року розділити радість святкування Дня народження церкви прибули  священники з  сіл Сереховичі, Синове, Мізове, Секунь Старовижівського , Облапи, Вербка, Доротища Ковельського , Сошично Камінь-Каширського районів. Після святкового богослужіння та хресного ходу   з вітальним словом до жителів та гостей села звертались і прибулі священники,  і сільський голова Сереховичівської сільської ради Р.Шиманський, котрі щиро вітали жителів села і бажали його процвітання.

16:38 12.11.2018

Яка доля чекає ФАПи громади у 2019 році?

Яка доля чекає ФАПи громади у 2019 році?

    Такою була тема наради при голові громади, яка відбулась сьогодні в Сереховичівській сільській раді. На нараду були запрошені головний лікар Комунального некомерційного підприємства "Старовижівський центр первинної медичної допомоги" Н.П.Капітула, головний лікар Сереховичівської АЗПСМ І.П.Шимончук , завідуючі ФАПами сіл Грабове, Солов'ї, Ниці, Комарове, Синове, в.о.старост.

13:29 02.11.2018

Кар'єр у Сереховичах вже офіційно запрацював!

Кар'єр у Сереховичах вже офіційно запрацював!

      9 жовтня в урочищі "Глинище" на території Сереховичівської сільської ради відбулося офіційне відкриття кар'єру по видобуванню піску. Кожна добра справа починається з  молитви.І ця подія теж розпочалась із освячення та молебну, який здійснили настоятель  Хрестовоздвиженського храму с.Синове отець Володимир Федорович та настоятель Свято-Іллінського храму с.Сереховичі отець Валерій Балюк. З вітальним словом та побажанням плідної роботи в інтересах громади виступив сільський голова Сереховичівської сільської ради Ростислав Шиманський. Присутній на цьому дійстві депутат обласної ради Сергій Котюк дякував за підтримку у підготовчих роботах до відкриття кар'єру  та висловив надію на продуктивну співпрацю для добробуту громади. Радів за сереховичан і присутній депутат районної ради, голова СВК "Нове життя" Борис Дричик, бо нарешті на цих багатих землях буде наведено порядок. Тож побажаємо господарю кар'єру приватному підприємцю Володимиру Потапчуку успіхів у роботі та нехай ці благі наміри сприяють добробуту та розвитку Сереховичівської громади.

09:46 12.10.2018

І на Новій Волі була Божа воля святкувати День села

І на Новій Волі була Божа воля святкувати День села

                            Нова Воля – найменше село на території Старовижівщини. Але та жменька жителів теж має таке саме право не тільки на сірі будні, а й на свята. В свято Успіння Пресвятої Богородиці сам Господь благословив волян на святкування Дня села. Вже традиційно святкування днів села на території Сереховичівської громади починаються з молитви. Подячний молебен на кладовищі був відправлений  настоятелями Свято-Іллінського храму отцем Валерієм Балюком та протоієреєм Хрестовоздиженського храму отцем Володимиром Федоровичем. Далі святкова програма продовжилась на подвір’ї однієї з місцевих жительок пані Тетяни, котра  люб’язно погодилась прийняти в себе небагаточисельне гостювання. Українські пісні у виконанні аматорів сцени Сереховичівського будинку культури додали святкового настрою та повернули літніх людей у молоді роки. І навіть дощ не став на заваді святкуванню.             Кажуть, коли на святі іде дощ, то це символізує щасливе і заможне життя . То ж  хочеться вірити, що  Богом забутий куточок волянської землі ще задзвенить дитячими голосами, гуркотом тракторів та стане завидним місцем для проживання.   

09:28 05.09.2018

День знань в школі с. Синове

День знань в школі с. Синове

3 вересня вкотре пролунав перший дзвінок в Синівській загальноосвітній школі І-ІІ ст. села Синове. На святковій лінійці були присутні учні, вчителі та гості свята староста села Гочачко Руслана Василівна та настоятель Хрестовоздвиженського храму протоієрей Володимир Федорович.

19:18 04.09.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь