A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

В Сереховичах відбулась презентація нової книги про історію села

Дата: 20.10.2020 11:25
Кількість переглядів: 9783

Фото без опису      Нещодавно в житті сереховичан відбулась неординарна подія – було презентовано нову книгу про історію села та його людей «Сереховичі: з історичної пам’яті». Автором і упорядником видання є уродженець села Сереховичі, письменник, журналіст, народний депутат України  Андрій Іванович Бондарчук. Дана книга – результат клопіткої кількарічної роботи, архівних досліджень. До створення видання долучилось чимало сереховичан, які підтримали автора як документальними матеріалами, так і фінансово. Крім того, в книзі є чимало робіт науковців з Волинського архіву, Волинського краєзнавчого музею, досліджень інших авторів, небайдужих до історичної минувшини.

      Оскільки на даний час епідемічна ситуація не дозволяє широкомасштабно відзначити цю подію, та все ж відрадно, що розділити перші радісні емоції з приводу  народження нової книги прибула і уродженка села , нині жителька села Смідин Козачук  Людмила Трифонівна. Знана на Старовижівщині, та й на Волині в цілому, майстриня ляльок-мотанок та виготовлення картин з тканини та соломопластики не обділила і Андрія Івановича своїми дарунками. Людмила   Трифонівна не тільки поділилась цікавим матеріалом про своїх батьків, досить творчих і відомих особистостей, своїми та чоловіковими творчими роботами для книги, але й подарувала автору ляльку – мотанку та сюжетну картину з  тканини  як обереги творчого запалу та незгасної енергії Андрія Івановича.

        Взагалі нове видання – це надзвичайно глибоке джерело інформації про Сереховичі та сусідні села, їх людей та родоводи, пересипане безліччю світлин цілих родинних династій. Книга охоплює розвиток здається всіх галузей – і сільського господарства, і культури, і освіти, і церкви…За фактажем та глибиною матеріалів цій книзі немає рівних. Тож щира подяка Андрію Івановичу за небайдужість до історичного минулого малої батьківщини, за кропітку працю по збереженню історії села. Нехай ще Вам, Андрію Івановичу, прибуває з роси і  води натхнення жити, творити, берегти духовну спадщину, залишаючи свій слід такими безцінними виданнями.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь