A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Вшанували людей поважного віку

Дата: 09.10.2020 15:59
Кількість переглядів: 9578

Фото без опису  Другий місяць осені починається з особливої дати.      1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині понад 640 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб. В Україні кожен 5 мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя.  

     Вже стало доброю традицією в громаді вшановувати в цей день одиноких осіб. І цьогоріч сільський голова Ростислав Шиманський та соцпрацівники відвідали найбільш незахищених людей, вручивши їм продуктові набори. Кожна людина - це окрема доля, а якщо людина важкої долі, то ще більше потребує співпереживання, милосердя, взаєморозуміння. Відвідавши цих людей хочеться низько вклонитися їх життєвій мудрості, гіркому досвіду та побажати міцного здоров'я та терпіння в цей непростий час.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь