A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Герої не вмирають...Вони просто йдуть..

Дата: 25.02.2020 13:23
Кількість переглядів: 286

       Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

    Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими  присутніх на годині пам'яті "Герої не вмирають...Просто йдуть...", яка відбулась у Синівському будинку культури за сприяння директора будинку культури Ірини Коцюбчик та бібліотекаря Наталії Сачук. 

  Пригадуючи події шестирічної давності  було знову дуже болюче поринути у вир подій на Майдані, коли горіли шини,здригалась земля від вибухів, а найгірше -  гинули прості люди, Вони були звичайними людьми - науковцями, програмістами, митцями, студентами, вчителями, підприємцями... І всі вони віддали найдорожче - життя, аби ми могли жити у новій, вільній та демократичній державі. Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, Юрій Вербицький...Це перші жертви...а за ними ще була сотня...Про їх короткі долі було  розказано та продемонстровано список всіх полеглих з коротенькими біографіями. 

   На заході також було відправлено панахиду за загиблими настоятелем Хресто -Воздвиженського храму с. Синове о.Володимиром Федоровичем.  Своє бачення тих подій висловила в.о. старости с. Синове Руслана Гочачко. 

  Ніякими словами співчуття не повернути тих, хто вже шість років спостерігає за нами з небес. Та і забути не маємо права, бо це наша історія, прикро, що вона скроплена кров'ю мирних людей та прокладає шлях смертями мирного населення. Пам'ятаймо, щоб жити, творити свою історію, мирну історію буття.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь