A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Як у Яновищі зажинали ниву

Дата: 16.07.2019 11:52
Кількість переглядів: 440

    Фото без описуВже третій рік поспіль на межі Старовижівського та Ковельського районів,  між селами Грабове та Лапні в урочищі Яновище проходить міжрайонний етнофестиваль «Гуртом ниву зажнемо». Цьогоріч він також зібрав чималу кількість учасників та гостей, небайдужих до народних традицій, пошановувачів  хліборобської  праці і  просто любителів активного відпочинку.

     Розпочиналось свято з  молебню, який відслужив настоятель храму Святої Параскеви с. Грабове протоієрей отець Микола Хлуд та благословив на вдале збирання врожаю. Обряд зажинання та заквітчання першого снопа відтворили жителі села Грабове. На святі грамотами та подяками було пошановано  хліборобів - підприємців Чернецького В.А, Дричика О.Б, Самчука Л.П. та  Смітюха І.Є.

   Програму фестивалю продовжив огляд куренів, обладнаних в народознавчому стилі, що надало етнофестивалю ще глибшого колориту. Курені, представлені клубними установами сіл Тойкута, Доротище, Воля, Грабове, Сереховичі, вражали своєю неповторністю у оздобленні українськими вишиванками та елементами старовини. А чого вартували їх представлення! Гостинні господарі, презентуючи своє село,  майстерно поєднували і пісні,  і вірші, і танці , і   звичайно запрошували до щедрих столів. Кожен курінь пізніше був нагороджений подарунками, спонсором яких виступила Сереховичівська ОТГ.

    Концертна програма, яка продовжила фестивальне дійство, була пересипана українськими народними піснями, виступами троїстих музик. Родзинкою свята став виступ аматорів сцени Тойкутського будинку культури  - колективу «Лісапетний батальйон», які додали позитивних емоцій.

   Гості фестивалю мали можливість прийняти участь також у козацьких розвагах, придбати ляльки-мотанки, вироби із глини та соломки,  посмакувати смачним кулішем із польової кухні. Сприяли відпочинку також торгові точки, які пропонували товар на всяк смак. Закінчилось святкування пізно вночі танцями.

    



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь