A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Експерти проаналізували бюджети об'єднаних громад кожної області

Дата: 26.09.2018 21:16
Кількість переглядів: 451

Фото без опису

В продовження оцінки з виконання окремих показників місцевих бюджетів 665 ОТГ за І півріччя 2018 року у розріз груп за чисельністю мешканців в громадах (детальніше є ТУТ), експерти з фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та SKL International) представили аналіз відповідних показників 665 ОТГ у розрізі всіх 24 областей.

«Тепер кожна об'єднана громада зможе проаналізувати та порівняти результати своєї фінансової діяльності з результатами інших громадам області. Це дасть можливість органам місцевого самоврядування зробити висновки та спрямувати зусилля на зміцнення фінансової спроможності та нарощування фінансового потенціалу з метою ефективної реалізації своїх функцій та повноважень, надання якісних послуг мешканцям громад», - зазначила Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації.

Нагадаємо, оцінка виконання показників місцевих бюджетів 665 ОТГ, які мають прямі міжбюджетні відносини з державних бюджетом, проводилася за чотирма показниками:

  1. власні доходи на одного мешканця (співвідношення обсягу надходжень власних доходів до кількості мешканців відповідної ОТГ);
  2. динаміка надходжень місцевих податків і зборів у 2018 році порівняно з 2017 роком;
  3. рівень дотаційності бюджетів (співвідношення обсягу базової чи реверсної дотації до загальної суми доходів ОТГ без урахування субвенцій з державного бюджету);
  4. питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах ОТГ (питома вага видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування в сумі власних доходів загального фонду).

Варто зауважити, що Сереховичівська об’єднана територіальна громада за двома з чотирьох показників оцінки місцевих бюджетів за І півріччя 2018 року, а саме - розміром власних доходів на 1 мешканця та рівнем нижчої дотаційності посідає перше місце серед новостворених громад Старовижівського району.

Детальна інформація по бюджетах ОТГ  області - нижче:

Статтю підготовлено за матеріалами порталу decentralization.gov.ua.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь