A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Де ховатися в разі небезпеки

Дата: 06.03.2022 14:31
Кількість переглядів: 248

Бомбосховища через віддаленість не завжди можуть слугувати укриттями в разі небезпеки. Небезпеку можна перечекати у цокольних або підвальних приміщеннях, підземних паркінгах та підземних переходах. Дуже добре, якщо вони мають два і більше виходів. Якщо поблизу є метро (у Кривому Розі – швидкісний трамвай), можна сховатися на платформах станцій або в переходах.

Якщо ви опинились в укритті вперше, то зверніть увагу на виходи та розташування вогнегасників. Бо у разі надзвичайної ситуації (загоряння, що може виникнути від вибуху) варто реагувати миттєво.

 

 

Правило "двох стін": від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни. Бо одна ймовірно, зруйнується від удару, а друга вбереже від уламків стіни, скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор та передпокій. 

 

 

Правило 2 виходів. Вам треба знати, що з укриття є щонайменше 2 виходи. Тому підвал чи гараж з одним виходом – це пастка. Його може завалити уламками будинку або під час пожежі вихід буде заблоковано. Проте сучасні підземні паркінги та підвали у більшості будинків спроєктовані безпечно. 

 

 

Фото без описуЩо варто знати про безпеку у багатоквартирному будинку:

 

1.  Важливо пам'ятати, що опорні стіни – товщі. Якщо будинок буде валитися, біля опорної стіни залишиться безпечний трикутник. 
2.  Ховатися треба подалі від вікон та міжкімнатних дверей зі скляними елементами. Скло вікон зсередини варто проклеїти скотчем.
3.  Ванні кімнати доволі безпечні, за винятком тих, де облаштований газовий котел. 
4.  Не всі марші (прогони між поверхами) є безпечними. Це залежить від типу та віку будинку. У цегляних будинках вони є одним з найуразливіших місць.  Панельні (збірні) будинки можуть скластися, мов картковий будинок. 
5.  Каркасні (сучасні) будинки зараз є найкращі, бо під час руйнації більша частина все одно триматиметься на каркасі. Через те, що у ньому багато арматури, яка все зв'язує, йому не потрібні зовнішні стіни, щоб вистояти. 
6.  Найбільш вразливими є зовнішні приміщення, які знаходяться по кутах споруд.
7.  Найменш безпечні – нижні та верхні поверхи. Бо снаряди та кулі під час вуличних боїв можуть потрапити на 1-2 поверх. Останні поверхи у небезпеці через повітряну загрозу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь