A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сереховичівська громада
Волинська область, Ковельський район

Фонд соціального страхування від нещасних випадків

І знову про Е-лікарняні...

Фахівці Фонду відповіли на питання бухгалтерів і роботодавців щодо роботи з е-лікарняними

08:54:11 23.11.2021

Організація медичних оглядів працівників певних категорій

Відповідно з вимогами до «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» від 21 травня 2007 року № 246 (далі — Порядок № 246) триває робота щодо визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам у 2022 році. Процедуру проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі та осіб віком до 21 року, визначено Порядком № 246. Роботодавець або його представник повинні надати до Управління Держпраці у відповідній області заяву на ім’я начальника цього управління щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2021 році.

11:37:54 26.10.2021

Щороку Фонд фіксує смертельні нещасні випадки через отруєння газами в каналізаційних колодязях

Роботи у водопровідних та каналізаційних мережах, колекторах, колодязях щороку стають причиною смертельних нещасних випадків через отруєння газами. Такі нещасні випадки є наслідком невикористання або відсутності засобів індивідуального захисту.

10:40:41 28.07.2021

Як запобігти нещасним випадкам на роботі в спеку

Спека у літній період негативно впливає  на стан здоров’я людини при виконанні трудових та посадових обов’язків. Перегрівання на робочому місці (головний біль, нудота, втома, млявість, сонливість тощо) збільшує ризик настання нещасного випадку. Саме тому, керівникам робіт в умовах підвищення температури повітря необхідно більш ретельно планувати виробничі завдання для кожного працівника, обов’язково забезпечити належний контроль за дотриманням вимог законодавства щодо створення безпечних умов праці під час виконання робіт при дії високих температур зовнішнього середовища, а саме:

09:41:13 07.07.2021

В е-лікарняному оновились причини непрацездатності

Матеріальне забезпечення застрахованим особам по е-лікарняних необхідно оформлювати за формою заяви-розрахунку, врахувавши, що у е-лікарняного відсутня серія, але йому присвоюється унікальний номер, та в е-лікарняному оновились причини непрацездатності. У заявах-розрахунках по листках непрацездатності на паперових бланках коди причин непрацездатності залишаються без змін.

14:04:08 24.06.2021

Як відбувається створення та оплата е-лікарняних?

Щороку українські лікарі видають понад 5 мільйонів листків непрацездатності. Однак після завершення перехідного етапу та повного переходу закладів охорони здоров’я на формування електронних медичних висновків, лікарняні формуватимуться автоматично! А необґрунтоване нарахування допомог, які фінансуються за кошти Фонду соціального страхування України, відійде у минуле, адже впровадження е-лікарняних: ? унеможливить обіг фальсифікованих листків непрацездатності; ? упередить випадки зловживань у закладах охорони здоров’я при видачі листків непрацездатності; ? дозволить виключити суб’єктивні помилки при оформленні лікарняних; ? забезпечить лікарів достовірною інформацією згідно структурованих довідників з їх автоматичним оновленням. На перехідний період до 01 вересня 2021 року створювати та вносити медичні висновки про тимчасову непрацездатність до Реєстру будуть окремі визначені заклади охорони здоров’я. Обіг паперових листків непрацездатності та призначення за ними матеріального забезпечення від ФССУ на цей період продовжуються. Слідкувати за станом фінансування, як і раніше, можна в телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund. Як будуть видаватись та оплачуватись е-лікарняні – у нашій інфографіці ?

14:18:49 16.06.2021

Допомоги застрахованим особам

Кожна застрахована особа має право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах тощо. Страховий захист працівників забезпечується Фондом соціального страхування України.

12:50:51 09.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь